Nieuwsbrief 2

Welkom bij de tweede editie van de nieuwsbrief van Papier.be!

Hierin stellen we u de nieuwste publicatie van Papier.be voor, Papier en duurzaamheid: de feiten, waarin we de troeven van papier en karton op een rijtje zetten. Maak ook kennis met het tweede lespakket dat Papier.be in samenwerking met GoodPlanet eind juni lanceert. Dankzij dit pakket, dat we het onderwijs kosteloos aanbieden, tonen we jongeren hoe sterk papier verweven is in ons dagelijks leven. Verder in deze publicatie boeiend nieuws uit de wereld van papier en karton. Zo plant de Europese Commissie maar liefst drie miljard bomen tegen 2030, zetten magazine-uitgevers fors in op duurzaamheid, wil de World Federation of Advertisers het fenomeen greenwashing bestrijden en wijst het boek ‘De Power van Post’ op het belang van gedrukte communicatie voor een impactvolle marketingmix.

Veel leesplezier!
Firmin François & Marc Van den Eynde – Papier.be

Artikelen 

Papier.be laat de feiten voor zich spreken
Duurzaam consumeren en papier gaan hand in hand. Zo werd in 2020 maar liefst 73% van alle papier en karton in Europa gerecycleerd. Maar welke troeven heeft papier nog? En hoe complementair is papier met de digitalisering van onze maatschappij?
Meer info
Papier.be juicht nieuw initiatief tegen greenwashing toe
De World Federation of Advertisers (WFA) heeft een reeks aanbevelingen voor merken, marketeers en adverteerders gepubliceerd om greenwashing tegen te gaan. Grote merken zoals Ikea, Danone en Mastercard steunen alvast het initiatief.
Meer info
In de klas nadenken over papier in een wereld in verandering
Ons tweede lespakket i.s.m. GoodPlanet verschijnt eind juni online. ‘Papier en socio-cultureel (be)leven’ toont jongeren op een inspirerende manier het verband tussen papier, cultuur en maatschappij.
Meer info
BAM viert 5de verjaardag Content Marketing Casebook op papier
Het boek verzamelt de Belgische cases die in het afgelopen jaar indruk wisten te maken op Belgische contentmarketeers, en verschijnt nu voor het eerst op papier.
Meer info
Bosbouw is een goede zaak voor het milieu
Rond het uitdunnen van bossen bestaan nog heel wat misverstanden. Het ONF (Office National des Fôrets) wil hiermee komaf maken, want uitdunning van bossen is cruciaal om bossen gezond te houden.
Meer info
Voor het eerst FSC-certificatie van publieke bossen in Wallonië
Met de FSC-certificatie willen Bièvre en Vresse-sur-Semois tegemoet komen aan de vraag naar FSC-gecertificeerd hout van Belgische en Franse bedrijven. Zullen andere Waalse gemeenten volgen?
Meer info
Magazine-uitgevers zetten fors in op duurzaamheid
Magazines produceren is duurzamer dan je denkt. De sector gebruikt tegenwoordig gecertificeerd papier afkomstig uit duurzaam bosbeheer. Daar stopt het niet, want er worden nog andere maatregelen genomen.
Meer info
Print meer dan ooit relevant voor impactvolle communicatie
Het nieuwe boek ‘De power van post’ van Tatjana Raman en Katrien Merckx legt uit waarom bedrijven er alle baat bij hebben om gedrukte communicatie op te nemen in hun marketing- en communicatiestrategie.
Meer info
Europese Commissie plant 3 miljard bomen tegen 2030
Gezonde en groeiende bossen zijn van belang voor het milieu, onze samenleving én onze economie, zowel op korte als lange termijn. CEPI (Confederation of European Paper Industries) legt uit waarom.
Meer info