Papier natuurlijk

Papier is back en dit paradoxaal genoeg net dankzij de snelle digitalisering van onze samenleving en door een groter eco-bewustzijn. Papier en karton leveren een absolute meerwaarde, zowel immaterieel als materieel, zowel praktisch als voor onze gezondheid, zowel innovatief als financieel.  

Papier is niet weg te denken uit ons leven

In 2018 werd wereldwijd 409 miljoen ton papier en karton geproduceerd. Gemiddeld gebruiken we in Europa zo’n 125 kg papier of karton per persoon per jaar. Om informatie op te slaan en over te dragen via boeken, tijdschriften, kranten, agenda’s of cursussen. Of om te ontspannen door te lezen, te tekenen, te knutselen of te kaarten. Meer dan ooit gebruiken we papier en karton ook om te verpakken, in dozen of draagtassen en voor reclamefolders, brochures en catalogi. Maar ook in onze dagelijkse verzorging en hygiëne is papier niet weg te denken. Tot in de bouw, afwerking en inrichting van onze woningen is papier aanwezig in bouwmaterialen – met bijvoorbeeld cellulose dat gebruikt wordt voor isolatie, behangpapier, meubels en decoratie.

Verpakkingen
Ontspanning
Hygiëne en dagelijkse verzorging
Informatie-drager
Bouw en inrichting van woningen

Een duurzaam product in veel opzichten

Papier bestaat al meer dan 2.000 jaar, maar blijft innoveren en zichzelf heruitvinden als pionier van de bio-economie, dankzij zijn hernieuwbare, recycleerbare en bio-afbreekbare grondstof (houtvezel) en dankzij de circulaire productie en consumptie ervan.

Uitzonderlijke flexibiliteit met emotionele waarde

Papier en karton behouden dus een belangrijke plaats in ons leven, ook door de uitzonderlijke flexibiliteit van papier dat emotionele waarde verenigt met een zintuiglijke ervaring en diverse nuttige toepassingen. Ook in de wereld van morgen blijven papier en karton een vaste waarde vanwege hun duurzame relatie met ons als individu, met de maatschappij en met het milieu.