Europese Commissie plant 3 miljard bomen tegen 2030

De Europese Commisie wil tegen 2030 maar liefst drie miljard extra bomen gepland hebben in Europa. Het initiatief wordt alvast gesteund door CEPI (Confederation of European Paper

Industries) en door Papier.be.

 

CEPI laat in een statement weten dat de organisatie bereid is om zich in te zetten voor dit initiatief, dat bijdraagt aan de EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030. Gezonde en groeiende bossen zijn van belang voor het milieu, onze samenleving én onze economie. De Europese pulp- en papierindustrie doet namelijk beroep op hout dat legaal is geoogst en afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Zo is 74% van het hout dat door de industrie gebruikt wordt, afkomstig uit deze bossen. Bovendien nemen nergens anders ter wereld het aantal bossen toe. Bosbeheerders- en eigenaars moeten op die manier het ecologisch en economisch belang inzien van een groeiend duurzaam bos.

 

Het planten van drie miljard extra bomen herstelt het ecosysteem en is ook goed voor de gevolgen van stormen, insectplagen of branden. Het initiatief van de Europese Commissie moet daarom gesteund worden omdat er gunstige effecten zijn voor mens en natuur, op zowel korte als lange termijn.

 

Bron: https://www.cepi.org/wp-content/uploads/2021/10/Cepi-Contribution-to-3-billion-trees.pdf