Nieuwsbrief 4

Welkom terug bij de nieuwsbrief van Papier.be!

Ook in 2023 stellen we u graag een aantal nieuwe Paper Talks voor, met inspirerende gezichten uit de papierketen. Maak ook kennis met ons derde lespakket, dat Papier.be in samenwerking met GoodPlanet lanceerde. In dit gratis pakket tonen wij het verband aan tussen papier en maatschappij. Verder in deze publicatie boeiend nieuws uit de wereld van papier en karton. Zo bewijzen Engelse onderzoekers hoe papieren handdoeken infecties tegengaan en zet de nieuwe internationale campagne Love Paper de duurzaamheid en mogelijkheden van papier in de kijker.
 
Veel leesplezier!
Firmin François & Marc Van den Eynde – Papier.be

Artikelen 

Papier.be en GoodPlanet stellen derde lespakket voor
In welke vormen komt papier voor? Hoe ontstaat papier en wat kunnen we ermee doen? Hoe maak je een eigen protestbord en hoe draagt papier bij aan de maatschappij? Het derde en laatste lespakket van GoodPlanet en Papier.be is er en gratis beschikbaar op onze website!
Meer info
Succesreeks Paper Talks ontvangt nieuwe gasten
Paper Talks is ook dit jaar terug van (nooit helemaal) weggeweest! Verschillende nieuwe en bekende gezichten uit de papierketen waren reeds te gast in de videoreeks om hun mening en visie op de duurzaamheid en toekomst van papier te geven. Bekijk via onze website de nieuwe afleveringen met Thomas Davreux, directeur inDUfed Sustainable Goods, en Werner Annaert, kersvers Administrateur-Generaal bij OVAM.
Meer info
Lezers willen meer print
Papier leeft! Zo zeggen Christian Van Thillo, CEO bij DPG Media en Mark Termeer, directeur van het beleggingsplatform IEX. Veel lezers kiezen nog steeds voor een extra papieren versie naast de digitale abonnementen.
Meer info
Roularta Media Group vermindert CO2-uitstoot met 14%
Roularta Media Group vermindert haar CO2-uitstoot met 14% en wil tegen 2040 volledig CO2-neutraal worden. Het Belgische bedrijf investeert 4,5 miljoen euro in nieuwe eco-efficiënte droogovens en onderneemt stappen conform haar duurzaamheidsbeleid.
Meer info
Waarom bomen rooien goed is voor het bos
In Beveren worden in twee geboortebossen binnenkort bomen gerooid. Het gaat om sterke bomen die zullen verdwijnen om meer ruimte te geven aan zwakkere soorten om uit te groeien tot mooie, volle bomen. De geboorteboompjes blijven staan en het plan is om in te toekomst de geboortebossen uit te breiden.
Meer info
Kunstenaar Bernie Kaminski maakt kunst met papier
Oude voorwerpen tot leven brengen met papier? Dat kan! De originele kunstenaar Bernie Kaminski maakt van ‘dode’ objecten een papier-maché versie. Zijn passie voor kunst met papier begon toen zijn dochter hem ooit vroeg een bal van papier-maché te maken. Kaminski’s kunst is creatief en nostalgisch. Schoolgerief, een gouden gids, de radio of een assortiment kruidenpotjes. Hij gaat met alles aan de slag!
Meer info
Gezonder met papier
Een recent onderzoek bevestigt opnieuw dat het drogen van je handen met papieren handdoeken een stuk hygiënischer is dan het gebruik van handdrogers. Papieren handdoeken verminderen namelijk sterk de aanwezigheid van bacteriën op de handen, wat de toegevoegde waarde van hygiënische producten met papier als hoofdbestanddeel benadrukt.
Meer info
Love Paper brengt wereldwijde ode aan papier
Two Sides lanceert internationale campagne Love Paper en laat papier schitteren! Onder het logo worden positieve verhalen over papier, drukwerk en papieren verpakkingen verzameld. Het gaat onder meer om de milieuvriendelijkheid van papier tot het vermogen om het mentale welzijn en de creativiteit van consumenten te verbeteren.
Meer info