Roularta Media Group vermindert CO2-uitstoot met 14%

Goed nieuws! Roularta Media Group, internationale multimediagroep en marktleider op vlak van magazines in België, vermindert haar CO2-uitstoot met 14%. Het bedrijf investeert 4,5 miljoen euro in nieuwe ecologische en efficiënte droogovens voor drie Manroland magazinepersen, een toonaangevende producent van vellenoffsetdrukpersen en aanverwante technologieën. Met de aankoop van deze energiezuinigie droogovens vermindert Roularta Media Group haar CO2-uitstoot met 14% en haar gas-en elektriciteitsverbruik van de drukkerij met respectievelijk 25% en 5%.

Deze investering past in het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf, dat focust op vier sustainable development goals van de Verenigde Naties, waaronder verantwoorde productie en consumptie (SDG 12) en klimaatactie (SDG 13). In het kader van klimaatactie engageert RMG zich om CO2-neutraal te worden tegen 2040.

“Met deze nieuwe strategische investering in onze drukkerij, zetten we een mooie stap vooruit om, conform ons duurzaamheidsbeleid, tegen 2040 de CO2-neutraliteit te bereiken. We zijn trots dat we op de goede weg zijn om dit engagement waar te maken”, aldus Steven Renders, directeur Roularta Printing.

Bron: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7026968286063906817/