Papier.be

Papier.be en GoodPlanet stellen derde lespakket voor

Papier.be en GoodPlanet bundelen opnieuw de krachten voor hun laatste lespakket ‘Papier & Maatschappij’. De derde editie neemt de maatschappelijke rol van papier onder de loep en staat in teken van duurzaamheid, sociale actie en creativiteit in interactie met elkaar. Na twee succesvolle lespakketten voor de leerlingen van de tweede en derde graad, worden ook leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs betrokken bij dit laatste thema.

Aan de hand van laagdrempelige en interactieve werkvormen verwerven leerlingen op een ludieke manier de nodige kennis om het klimaat te beschermen en ons ecosysteem in stand te houden. De grote troef van dit lespakket is dat de theorie wordt vertaald in concrete toepassingen dankzij creatieve opdrachten. De leerlingen leren zo op een praktische en actieve manier bij en zetten de theorie meteen om in leerrijke ervaringen. Onder andere maken zij tijdens een knutselopdracht een eigen protestbord en schrijven zij een individuele ‘ode aan papier’. Het lespakket ‘Papier & Maatschappij’ toont jongeren op een inspirerende manier het belang van papier in onze samenleving.

De drie innovatieve lespakketten kaderen perfect in de leerplannen en laten leerkrachten in het secundair onderwijs en jeugdorganisaties toe om heel wat vakoverschrijdende en vakspecifieke eindtermen te realiseren. De volledige reeks in gratis beschikbaar op www.papier.be.