Nieuwsbrief 7

Welkom bij de eerste Papier.be nieuwsbrief van 2024!

In deze editie dompelen we u graag onder in de veelzijdige en dynamische wereld van papier. Van het laatste industrienieuws tot diepgaande discussies over duurzaamheid, deze nieuwsbrief is zorgvuldig samengesteld om u te informeren, inspireren en betrekken bij de voortdurende ontwikkelingen binnen de papiersector.

In de strijd tegen desinformatie over papier lanceren we als onderdeel van onze ‘Stop Greenwashing’ campagne een informatieve video en breiden we ons bestaand lespakket ‘Papier & Maatschappij’ uit met een video met papierspecialist Larah Lezy die leerlingen door de wereld van papierproductie leidt.

We schotelen u in deze nieuwsbrief eveneens de nieuwste aflevering van “Paper Talks” voor. In deze aflevering gaan we in gesprek met Astrid Fieuws, grafisch ontwerper, en Yves Peiffer, Managing Director bij Elep, over de veelzijdigheid van papier als krachtig en duurzaam communicatiemiddel.

Tot slot breiden we onze nieuwsbrief uit met “Bedrijfsnieuws”, een rubriek vol highlights die u in een oogopslag op de hoogte brengt van de meest interessante nieuwtjes in de papierindustrie.

Veel leesplezier!

Firmin François & Marc Van den Eynde – Papier.be

Papier.be en GoodPlanet lanceren vernieuwd lespakket met interactieve video
Papier.be en GoodPlanet lanceren dit voorjaar het vernieuwde lespakket 'Papier & Maatschappij' voor secundaire scholieren, met een educatieve video van papierspecialist Larah Lezy. De video neemt de leerlingen mee op een ontdekkingsreis naar de diverse vormen van papier in ons dagelijks leven, met speciale aandacht voor het productieproces in de drukkerij.