De comeback van de papieren agenda

Papieren agenda’s en notitieboeken maken een opmerkelijke comeback, zo blijkt uit bevindingen van Marinke Bordes van Scheltema en het team achter A-Journal. Volgens hen wordt deze trend aangedreven door de groeiende verkoopcijfers van papieren agenda’s en notitieboeken.

Deze stevige groei laat duidelijk zien hoe papier opnieuw gewaardeerd wordt, vooral als hulpmiddel voor reflectie en het organiseren van gedachten. Sinds de coronapandemie is de interesse in journaling en zelfontwikkelingsboeken toegenomen, wat nogmaals benadrukt hoe belangrijk papier kan zijn voor zelfexpressie en mentaal welzijn. Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt dit idee: schrijven heeft aantoonbaar positieve effecten op de gezondheid.

De heropleving van papieren agenda’s laat zien dat we het traditionele schrijfproces nog steeds waarderen, zelfs in onze snel veranderende samenleving. Deze trend toont aan dat, ondanks de opkomst van digitale technologieën, papier een belangrijke rol blijft vervullen in het ondersteunen van structuur, het stimuleren van creativiteit en het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling.

Bron: https://www.demorgen.be/beter-leven/papier-als-rustpunt-hoe-de-agenda-in-een-digitaal-tijdperk-toch-een-comeback-beleeft~b551c835/