Papier.be en GoodPlanet lanceren kosteloos driedelig lessenpakket over papier voor secundair onderwijs

Het educatief pakket, dat kosteloos beschikbaar is via de website van Papier.be, bevat interactieve en boeiende leermiddelen die leerkrachten kunnen gebruiken voor hun lessen over papier. Het programma omvat drie modules: “Papier en Milieu”, “Papier en Sociocultureel beleven” en “Papier en Maatschappij”. Elke module behandelt verschillende onderwerpen en biedt leerlingen de mogelijkheid om de wereld van papier te verkennen.

In de eerste module “Papier en Milieu” staat het belang van recyclage en de voordelen ervan voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen en duurzaam papiergebruik centraal. Leerlingen leren hoe ze papier correct kunnen recycleren en worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan recyclage-initiatieven. In de module “Papier en Sociocultureel beleven” leren leerlingen over de geschiedenis van papier, de verschillende soorten papier en de technieken die worden gebruikt bij de productie ervan. Ze kunnen zelfs experimenteren met het maken van papier. De module “Papier en Maatschappij” richt zich op de verschillende toepassingen van papier in ons dagelijks leven. Leerlingen ontdekken hoe papier wordt gebruikt in boeken, verpakkingen, kunst en nog veel meer.

Het driedelige lessenpakket is ontworpen om aan te sluiten bij verschillende leeftijdsgroepen en kan worden aangepast aan het niveau en de behoeften van de leerlingen. Het biedt een leuke en leerzame ervaring waarin leerlingen kunnen ontdekken hoe papier een integraal onderdeel is van ons dagelijks leven en hoe ze verantwoordelijk kunnen omgaan met dit waardevolle product. Scholen kunnen het lespakket gratis downloaden op de Papier.be-website. Het is een uitstekende bron voor het bevorderen van milieubewustzijn en duurzaamheid in de klas.

Bron: https://www.papier.be/nl/educatief/