Onderzoek Two Sides en Papier.be: papier schept vertrouwen

Als u zich zorgen zou maken dat gedrukte kranten en magazines zouden verdwijnen, dan bent u niet alleen, want één op de drie landgenoten geeft aan dat ze bezorgd zouden zijn als dit daadwerkelijk gebeurt. Dat blijkt uit een internationale studie van Two Sides bij 8.800 consumenten in twaalf landen. Ook papier.be nam samen met 600 Belgen deel aan de studie. Het onderzoek peilde naar de houding van consumenten tegenover papier, drukwerk, papieren verpakkingen en huishoudelijke producten.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de helft van de Belgen zegt aan digitale overbelasting te lijden. Zij vrezen dat overmatig gebruik van elektronische apparaten voor digitale communicatie schadelijk kan zijn voor hun gezondheid door vermoeide ogen, slaaptekort of hoofdpijn. De Belg ervaart echter een andere beleving bij papier. Zo vertrouwt één op de vijf consumenten het nieuws meer als het gedrukt staat en meent één op twee consumenten gedrukte teksten beter te begrijpen dan hun online versie. Bovendien tonen eerdere studies aan dat 8 op 10 graag leest op papier omdat ze van het gevoel van papier houden. Ook de geur van papier en het geluid van het omdraaien van pagina’s is belangrijk voor de beleving.

De volledige studie en alle bevindingen kan u hier raadplegen: https://www.papier.be/wp-content/uploads/2021/06/de-uitdaging-voor-papier-in-de-digitale-wereld.pdf

Bron: https://wemedia.be/nieuws/papier-betekent-vertrouwen/