Onderzoek naar levenscyclus van verpakkingen geeft karton goede punten

De onderzoekseenheid Bioeconomy van RISE (Research Institutes of Sweden) onderzocht de levenscyclus van verpakkingen. De studie gebeurde in opdracht van Pro Carton. In het onderzoek krijgt karton een goed rapport, wat niet gezegd kan worden over de verpakkingen op basis van fossiele grondstoffen.

De levenscyclus van verpakkingen van diepvriesmaaltijden, kant-en-klare maaltijden, fastfood en kleine elektronische toestellen werden onderzocht om de verschillen in kaart te brengen. De start van de productie van de verpakking en het verwerkingsproces waren in het onderzoek belangrijke elementen om hun scores te bepalen. Voorts werd ook rekening gehouden met de uitstoot van fossiele broeikasgassen uit niet-hernieuwbare bronnen, de biogenetische uitstoot en absorptie van broeikasgassen. De onderzoekers concluderen na alle vergelijkingen dat de milieu-impact van karton systematisch kleiner is dan die van alternatieven op basis van fossiele grondstoffen.

Bron: https://grafisch-nieuws.knack.be/grafisch-nieuws/onderzoek-naar-de-levenscyclus-van-verpakkingen-bevestigt-goede-score-van-karton/article-normal-1772171.html