Meneer papier charmeert op Ketnet

Ketnet, de jongerenzender van de VRT, brengt met de reeks Meneer Papier een ode aan de verbeelding. Wat de reeks zo bijzonder maakt is dat het papieren hoofdpersonage zijn wereld en avonturen zelf knipt en plakt en zo de allerkleinsten aan het filosoferen zet.

De wereld van Meneer Papier bestaat niet verrassend volledig uit papier. En dat mag letterlijk genomen worden, want er was maar liefst 250 kilogram papier nodig voor 26 afleveringen.

Meneer Papier woont in een papieren huis en heeft een papieren kat. Hij is nieuwsgierig, denkt erg oplossingsgericht en betrekt papier overal actief bij. Als hij honger heeft, knipt hij een stuk appel uit papier. Een extra vriendje? Dan knipt Meneer Papier een hond uit papier. Maar de belangrijkste boodschap achter de serie is dat hij met verbeeldingskracht zijn ideeën op papier zet en tot leven laat komen. En wanneer dit er teveel worden, schept hij orde door opnieuw te starten met een blanco blad papier. De reeks is een aanrader voor jong en oud en te bekijken op Ketnet en op VRT.nu

Bron: https://www.standaard.be/cnt/dmf20211104_98098780