Ikea verpakt plasticvrij

Verpakkingen plasticvrij in 2028? Dat is de nieuwe doelstelling van de Zweedse meubelketen Ikea. Het bedrijf wil zo progressief tussen nu en 2028 geleidelijk alle plastic in consumentenverpakkingen weren.

Ikea legde intussen al een belangrijk stuk van het traject naar plasticvrije verpakkingen af. Het verpakkingsmateriaal dat Ikea op dit moment jaarlijks gebruikt bestaat nog voor tien procent uit plastic. De komende jaren wil Ikea ook dit aandeel in haar huidig assortiment vervangen door materialen die volledig hernieuwbaar of gerecycleerd zijn. De verpakkingen van nieuwe producten in het assortiment moeten al vanaf 2025 plasticvrij zijn.

Om haar ambitie te realiseren zal de meubelketen vooral gebruik maken van papier en karton dat 100% recycleerbaar is. Voor het voedselassortiment zal na 2028 enkel nog gebruik worden gemaakt van verpakkingen van bioplastic of gerecycleerd plastic.

Bron: https://weekend.knack.be/lifestyle/wonen/ikea-bant-tegen-2028-alle-plastic-verpakkingsmateriaal/article-normal-1804839.html