Europese papierindustrie belooft om duurzame producten te produceren

CEPI, de Confederation of European Paper Industries, lanceerde zijn ‘Sustainable Product Pledge’ (SPP). Concreet gaat het om een duurzame productbelofte. Het engagement van CEPI ligt zo in het verlengde van de EU-plannen om van Europa in 2050 het eerste volledig klimaat neutrale continent ter wereld te maken.

De leden van CEPI willen met hun ‘Sustainable Product Pledge’ van de papierindustrie de sterkste aanbieder van duurzame producten maken.  Het zet hiervoor in op drie belangrijke beloftes. Ten eerste wil CEPI inzetten op een maximale circulaire productie en het gebruik van verpakkingen op basis van papier. Ten tweede moeten de innovaties elkaar sneller opvolgen en moeten er alternatieven uitgewerkt worden om producten die fossiele grondstoffen bevatten te vervangen. En tenslotte is er een garantie nodig voor een verantwoorde bevoorrading van producten en verpakkingen op basis van papier.

Bron: https://grafisch-nieuws.knack.be/grafisch-nieuws/europese-papierindustrie-komt-met-duurzame-productbelofte/article-normal-1814813.html en CEPI zelf