GoodPlanet Belgium en Papier.be stellen derde lespakket voor

Een vroeg kerstcadeau voor leerkrachten en leerlingen! In december verschijnt het nieuwe lespakket ‘Papier en Maatschappij’. Hiervoor slaan Papier.be en GoodPlanet Belgium voor de derde keer op rij de handen in elkaar. In de laatste editie in het drieluik van lesmodules nemen leerlingen samen met hun leerkrachten de maatschappelijke rol van papier onder de loep. Nieuw is dat naast de tweede en derde graad nu ook leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs met het pakket aan de slag kunnen.

Het lespakket ‘Papier en Maatschappij’ toont jongeren op een inspirerende manier het belang van papier in onze samenleving. De module legt de volledige geschiedenis van papier bloot en toont onder andere het verband tussen papier en maatschappij. Daarnaast denken leerlingen na over hun eigen ode aan duurzaam papier en waarom het ook voor hen zo belangrijk is als medium.

Het nieuwe lespakket toont niet alleen de relevantie van papier in onze samenleving aan, het sluit ook naadloos aan in de leerplannen en laten leerkrachten toe om heel wat vakoverschrijdende eindtermen (VOET’en) te realiseren dankzij lesfiches, uitgewerkte activiteiten en educatief materiaal. Het derde lespakket is in de loop van december kosteloos beschikbaar op www.papier.be.

Bronnen: