Gedrukte reclamecampagnes blijven populair en succesvol

Bpost onderzocht de voorkeuren van consumenten met betrekking tot supermarktfolders. Uit de bevraging bleek dat 75% van de respondenten de voorkeur geeft aan een papieren folder boven een online variant. Schoenen Torfs toonde eveneens met succes de positieve impact van papieren communicatie aan door klanten te herinneren aan hun ongebruikte loyaliteitspunten met een gedrukte mailingcampagne.

De resultaten van deze actie waren indrukwekkend. Maar liefst 79% van de klanten herinnerde zich de mailing die ze ontvingen. Bovendien ervoer 72% van de lezers positieve emoties bij het ontvangen van de communicatie. Ook de impact op de omzet was aanzienlijk. Met een investering van slechts €2.400 wist Torfs een omzetstijging van €14.900 te realiseren. De papieren communicatie had ook een sterke invloed op het online gedrag van de klanten. Maar liefst 76% van de lezers werd gestimuleerd om de website te bezoeken. Bovendien resulteerde de communicatie in 59% sterkere loyaliteit onder de lezers.

Deze bevindingen tonen aan dat gedrukte marketing communicatie een belangrijke rol speelt in het bereiken en beïnvloeden van consumenten en complementair is met digitale communicatie. Het tastbare aspect van communicatie op papier creëert een sterke emotionele connectie met het merk, wat resulteert in een positieve ervaring bij de ontvangers.

Bron: bpost