Elep is trots als eerste duurzame enveloppen producent in Europa

Elep is in 1963 is opgericht en produceert jaarlijks 500 miljoen milieuvriendelijke enveloppen in alle soorten maten en afwerkingen. Al vanaf het begin is het streefdoel van Elep om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo gebruikt Elep alleen papier dat uit duurzaam beheerde bossen komt, zijn de enveloppen biologisch afbreekbaar, gebruiken ze energiezuinige machines en zijn hun kantoren klimaatneutraal.

Ze maken gebruik van een circulaire aanpak door de volledige levenscyclus van het product en de milieu-impact van het product in kaart te brengen. Een voorbeeld hiervan is het hergebruiken van de grondstoffen die overblijven na productie tot de manier waarop ze afval verwerken. Elep heeft ook een beleid rond mensenrechten uitgewerkt. Diverse inspanningen om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te blijven ondernemen. Dit gaat niet onopgemerkt! Ze kregen het Champion-certificaat uitgereikt door de Verenigde Naties.

“ Uit ervaring zien we dat duurzaamheidsdoelstellingen hand in hand gaan met de economische doelstellingen”, zegt Yves Pfeiffer, gedelegeerd bestuurder bij Elep. Ze hebben voortdurend als streven gehad om de duurzaamheidsmotieven te koppelen aan economische voordelen. Het vraagt om investeringen, maar die worden ook gauw weer terugverdiend.

 

Bron: https://www.ecolabel.be/nl/nieuws/elep-de-eerste-duurzame-enveloppen-europa